God Kaffe

Tanker omkring god kaffe

Der er mange variabler, som spiller ind, for smagen af kaffe dannes af flere hundrede stoffer, heriblandt både vandopløselige stoffer og æteriske olier.

Disse stoffer kommer fra de forskellige led kaffen gennemgår i løbet af dens produktion.

Smagen afhænger derfor af flere faktorer:

  • Dyrkningen af kaffetræet, herunder placering både geografisk, geologisk og lokalt
  • Behandlingen af kaffebærrene efter høsten
  • Ristningen af bønnerne
  • Alderen og opbevaringen af bønnerne
  • Kværningen af bønnerne
  • Bryggemetoden og udførslen af selve brygningen

Vi forsøger at riste kaffebønnerne, så de passer til den naturlige smagsprofil, som de har fra især den geografiske og geologiske placering.

Vi har fokus på, at bønnerne ikke må blive for gamle, da ristede kaffebønner mister meget af deres naturlige smag med tid. De mere bitre – på trods af, at man opbevarer bønnerne korrekt. Men rigtig opbevaring forlænger naturligvis levetiden af bønnerne.

Kaffen bliver ristet lidt på den lyse side, men således at bønnerne både kan bruges til at lave sort kaffe og espresso. Espressoens smag udvikler sig med tiden og er oftest bedst når den er mellem 7-21 dage gammel, alt efter hvilken ristning og bønne, som der er tale om. Hvis det er til sort kaffe, kan den drikkes efter nogle dages afgasning.

Skriv XXX i moms feltet Luk

0

Din varekurv