KaffeClausen – Den Friske Bønne

Hvorfor den friske bønne?

Siden jeg anskaffede mig en espressomaskine for en del år siden, er jeg blevet mere og mere opmærksom på, hvordan typen af kaffebønne, hvor den har groet, men især alderen på kaffebønnen influerer på hvilken kop kaffe man får i koppen.

Dette opleves særligt, hvis man sammenligner friske bønner (typisk indenfor en måned – alt efter bønnen og smagssans) med bønner fra det lokale supermarked som har påskrevet holdbarhed på ofte flere år. Kaffesmagen bliver fremhævet tydeligt i den friske bønne, hvor den gamle som udgangspunkt bare mister smag og bliver bitter.

Min tanke er, at riste bønner således at de er helt friske. Det vil side at bønnerne vil som regel først blive ristet efter behov – altså når behovet er opstået. Faktisk helst en uges tid inden man mangler bønnerne – bønnerne skal nemlig først have lov til at gasse ud. Udgasningstiden er forskellig alt efter om det er espressobønner eller bønner til f.eks. stempelkande eller kaffekande man har behov for.

 

 

0

Din varekurv