KaffeClausen

Hvem er så egentlig KaffeClausen?

OM KAFFECLAUSEN

Kaffeclausen er et lille lokalt kafferisteri med adresse i Hørning. Det er stiftet i maj 2014, i Risskov, men er fra 2017 flyttet til Hørning.Det skal være muligt, at få god ristet kaffe med dejlig smag – altid frisk ved indkøbet hos Kaffeclausen. Helt optimalt bestilles kaffen i forvejen, gerne en uge eller tidligere end den skal bruges. Så ristes kaffen så det passer med hvornår du skal bruge kaffen. Derved får du som køber den bedste smag ud af kaffen.

Kaffeclausen har begrænset udvalget af kaffe for at forfine smagen på den enkelte kaffe.

Udbuddet vil ligeledes være begrænset, det er med til at sikre at bønnerne er friskristede.

Hvorfor den friske bønne?
Vi er meget opmærksom på, hvordan typen af kaffebønne er, hvor den har groet, men især alderen på kaffebønnen influerer på, hvilken kop kaffe man får i koppen.

Dette opleves særligt, hvis man sammenligner friske bønner (typisk indenfor en måned – alt efter bønnen og smagssans) med bønner fra det lokale supermarked, som har påskrevet holdbarhed på ofte flere år. Kaffesmagen bliver fremhævet tydeligt i den friske bønne, hvor den gamle som udgangspunkt bare mister smag og bliver bitter.

Vores tanke er, at riste bønner således, at de er helt friske. Det betyder, at bønnerne som regel først bliver ristet når du som kunde bestiller den – altså når behovet er opstået. Der vil som regel være et lille lager med ristede kaffebønner, men sjældent store mængder. Hvis du ved, at du skal bruge kaffebønner, er det bedste du kan gøre, er at bestille kaffebønnerne en til to ugers tid før de skal bruges. Kaffebønnerne skal nemlig først gasse ud. Udgasningstiden er forskellig alt efter om det er espressobønner eller kaffebønner til f.eks. stempelkande eller kaffekande.